هارد درایو چیست
هارد درایو به فارسی دیسک سخت قطعه ای از کامپیوتر است که وظیفه ذخیره اطلاعات شما را برعهده دارد. دارای انواع مختلفی است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
هارد درایو ها از پوشش های مختلفی تشکیل شده اند که به وسیله دیسک هایی اطلاعات را با تکنولوژی مغناطیسی بر روی آن دیسک ها ذخیره میکنند. هر دیسک سخت دارای هد است هد ها کار خواندن و نوشتن اطلاعات را برای شما انجام خواهند داد.
اگر هد یک هارد دیسک دچار آسیب شود میتواند بخشی از اطلاعات را خراب کرده یا کلا اطلاعات شما را نابود کند بر اثر ضربه ممکن است هارد درایو دچار مشکل شود.
به همین دلیل است که هارد درایو هارا در محلی بسیار خاص قرار میدهد پوشش ان ها عمدتاً از جنس آهن یا آلومینیوم سخت است که کار محافظت از ان هارا انجام خواهد داد.
تاریخچه هارد درایو
در گذشته هارد درایو ها بسیار بزرگ و سنگین بودند که کاربرد های خاصی داشتند برای اداره ها و نگهداری اطلاعات از آن ها استفاده میشد. این نوع دیسک های سخت در سال 1980میلادی مورد استفاده بود. این دیسک های قدیمی در زمان خود برای کار کردن نیاز به برق سه فاز داشتند.
چگونگی عملکرد
یک دیسک سخت به صورت مدور اطلاعات شما را بر روی یک صفحه گرد به وسیله هد قرار داده شده بر روی آن ذخیر میکند. همچنین در قسمت زیرین این دیسک یک موتور کوچک قرار دارد که دیسک را مدام میچرخاند تا اطلاعات بر روی خوانده، ذخیره یا حذف شود.
صفحات دیسک از موادی مغناطیسی مانند الومینیوم و شیشه ساخته شده اند که هد بتواند به راحتی اطلاعات مورد نیاز را بر روی آن بنویسید.
سطح مغناطیسی این صفحه به فاصله های میکرومتری تقسیم شده است که هریک از آن برای رمزگزاری دودویی اطلاعات است. هد بر روی این صفحات مغناطیسی 7200 دور تا 10000 دور درر دقیقه میچرخد.
ظرفیت هارد
معمولاً برای سنجش میزان حافظه یک دیسک سخت از واحد گیگابایت استفاده میشود، البته در گذشته هارد های قدیمی برحسب مگابایت فضای آن ها سنجیده میشد.
سرعت انتقال اطلاعات در هارد در بخش داخل پارتیشن ها حدود 44مگابایت تا 74مگابایت است که این مقدار بستگی به تکنولوژی و نوع هارد سخت شما دارد.
اندازه یک هارد برحسب اینچ سنجیده میشود هارد های شخصی که در کامپیوتر های معمولی از ان استفاده میکنیم 3.5اینچ است که این موضوع در لپ تاپ ها به حدود زیر 2.5 اینچ میرسد.
انواع هارد دیسک
مدل های مختلفی امروزه با پیشرفت تکنولوژی از هارد دیسک ها در بازار داخلی و خارج ایران موجود است، که به معرفی برخی از آن ها میپردازیم.
در عمل به صورت کلی به دو بخش اینترنال = داخلی و اکسترنال = خارجی طبقه بندی میشود.
هارد درایو ها در بخش اینترنال در داخل یک سیستم مانند کیس یا لپ تاپ یا گوشی هوشمند شما جا سازی میشوند و بر روی برد آن دستگاه به فعالیت میپردازند.
در مدل اکسترنال شما یک باکس یا جعبه ای قابل حمل از هارد را در اختیار دارید که میتوانید به وسیله یک رابط یو اس بی آن را به هر دستگاهی متصل نمایید و اطلاعات را در آن جا به جا کنید.
سرعت هارد دیسک
سرعت یک هارد بستگی به تکنولوژی ساخته شده در آن دارد، امروزه هارد های بسیاری با تکنولوژی مختلف در بازار جهانی دیده میشوند در ادامه هر یک را معرفی خواهیم کرد.
از نظر سرعت و طول عمر و کیفیت انتقال اطلاعات به ترتیب عبارت است از:
- هاردnvm-m2
- هارد ssd تکنولوژی یو اس بی 3
- هارد معمولی ساتا یو اس بی 3
- هارد معمولی ساتا یو اس بی 2
امیدواریم این مقاله از وب سایت تکولایف در رابطه با انواع هارد و کارایی ان ها برای شما عزیزان مفید بوده باشد.