انواع سی پی یو(CPU)
در این مطلب از وب سایت تکولایف به بررسی انواع سی پی یو می پردازیم.
امروزه مردم با انواع مدل های سی پی یو آشنا هستند که هر شرکت تکنولوژی خاصی در طراحی سی پی یو دارد مانند:"AMD series "xenon یا "Intel series "i که دو تا از قوی ترین و به نام های این صنف تولید پردازنده هستند. که اکثرا مردم با اسم های Core i7 , Core i5 , Core i3 آ ن ها را میشناسند. امروزه برای خرید سی پی یو مناسب چه از لحاظ قیمتی و کاربردی می خواهیم در این مقاله به تفاوت ها آن بپردازیم که انتخاب شما عزیزان راحت تر شود.
انواع نسل های پردازنده
ترتیب کارایی و قدرت پردازنده های Intel series i به این ترتیب است.
Core i3 < Core i5 < Core i7 می توان به طور خلاصه گفت یکی از تصورات مردم این است که اعداد این مدل های پردازنده بیانگر تعداد هسته به کار رفته داخل پردازنده است. در صورتی که این تصور اشتباه بوده.
و اعداد نشان داده شده فقط معرفی مدل و حد توانایی پردازش پردازنده هست.
طبقه بندی CPU های اینتل
متغیر هایی که مرتبط با cache هستند در رده بندی و طبقه بندی در سرعت پردازنده، تعداد هسته، میزان کارایی میباشد.
اور کلاک یا هایپرتریدینگ
نوعی توربو بوستینگ (Turbo Boosting) که تکنولوژی پردازنده ها نوعی توربو بوستینگ بوده که در عمل هرتز بالایی به کاربر میدهد که به بررسی آن می پردازیم.
البته افزایش سرعت با استفاده از توربو بوست به پارمترهای خاصی نیاز دارد که باید در نظر گرفت تعداد هسته های فعال درکار،میزان دما،میزان نسبی انرژی مصرفی بستگی دارد.
پایین ترین رده پردازنده از ابتدا (Pentium) و پنتیوم (Celeron) جزء رده پایین ترین رده و ابتدایی هستند که سه ستاره هستند، به عبارت دیگر در دسته های Core i3 قرار دارند و به همین ترتیب Core i5 با داشتن چهارستاره جزء پردازنده های متوسط قرار دارد و Core i7 با داشتن پنج ستاره جزء خوب ترین های پردازنده ها می باشد و حتی نسل جدید پردازنده ها که نسل نهم یا Core i9 بوده که از همه هم رده های خود مثل نسل هفتم و پنجم خیلی بهتر بوده و شش ستاره چون عملات های سیستم را به آسان ترین شکل ممکن و با سرعت بسیاربالا پردازش میکند.
لازم به ذکر بوده که پردازنده های لپ تاپ ها وکامپیوترها از یکدیگر متمایز شده و هر کدام خصوصیت وعملگرد جدا گانه و خاص خود را دارند.
حافظه یا CPU Cache
میزان محاسبه ی عملگرد و ذخیره سازی داده ها را Cache CPU میگویند.
اگر اطلاعات تکراری باشد در Cache ذخیره میشود و هنگام برخورد تکرار پردازش در حافظه ذخیره میشود که سرعت پردازش بالا برود.
تفاوت cache با RAM دراین است که سرعت آن نسبت به RAM بیشتراست. شباهت این درآن است که هر دو حافظه هستند، در صورت این که دسترسی نباشد که اطلاعات تحلیل کرد پردازنده میبایستی به خواندن مستقیم از روی هارد دیسک منجر شود که باعث طولانی بودن زمان اطلاعات پردازش میشود.