Domain یا دامنه چیست؟

Domain یا دامنه چیست؟
Domain یا دامنه چیست؟
دامنه چیست

دامنه مجموعه ای از رایانه ها در شبکه است که به عنوان یک واحد مدیریت می شود.

دامنه در طراحی وب سایت و سیستم های کامپیوتری کاربرد دارد ، که امروزه به دلیل داشتن مدل های مختلف می‌توان گفت اصلی ترین کاربرد دامنه ها در قسمت سایت می‌باشد. سوال اینجاست دامنه سایت به چه معنااست؟

جالب است بدانید با توجه به تعریف کلی که در ابتدای مقاله به آن پرداختیم دامنه سبب می‌شود چندین سیستم و کامپیوتر را مدیریت کند ، حال این مفهوم را وارد طراحی سایت می‌کنیم.

در علم امروز طراحی وب و ساخت صفحات متنوع شما برای برقراری و به اشتراک گذاری اطلاعات خود می‌توانید از طریق اجاره و یا خرید سرور ها اطلاعات خود را در فضایی ذخیره کنید ، حال برای به نمایش در آمدن این فضا نیازمند داشتن یک آدرس می‌باشید که دیگر کاربران با ورود به آن بتوانند اطلاعات شما رو در قالب یک وب سایت مشاهده کنند.

به همین دلیل سبب شد دامنه ها که اغلب دارای آدرسی مشخص هستند شکل بگیرند و شما از آن ها در قسمت طراحی و راه اندازی وب سایت استفاده کنید.

دامنه ها دارای انواع مختلفی هستند که تفاوت آن ها در قسمت پایانی سنجیده می‌شود ، برای مثال دامنه های کام(com) یا دامنه آی‌آر(ir) که از رایج ترین دامنه ها در داخل کشور هستند ، اما در ادامه به معرفی هریک از این دامنه ها میپردازیم و خواهیم گفت هرکدام مخفف چه کلماتی هستند و نمایانگر چه چیزی می‌باشند.

  • دامنه IR. : این دامنه همانند کشور های دیگر که دارای دامنه بومی خود می‌باشند مختص به کشور ایران و شهر های آن می‌باشد و هر فردی که مقیم این کشور باشد میتواند این دامنه ها را با پسوند آی‌آر تهیه و خریداری کند مانند سایت techolife.ir
  • دامنه com. : این دامنه به منظور ایجاد تبلیغات در سطح وب شکل گرفت دامنه کام مخفف تبلیغات (به انگلیسی:comerical) است.(یکی از قدیمی ترین پسوند ها در سطح وب است)
  • دامنه org. : این دامنه به معنای ارگان یا سازمان است و برای بیشتر سازمان ها وشرکت ها کاربرد دارد ، به همین دلیل سبب می‌شود هر کاربر که وارد چنین سایت هایی شود میداند با یک سایت و شرکت سازمانی سر و کار دارد و در حال بازدید از صفحات سایت یک سازمان است.
  • دامنه gov. : از این دامنه معمولا برای ادارات و ارگان های دولتی استفاده می‌شود که مخفف کلمه دولت (به انگلیسی:goverment) است. معمولا از این دامنه دولت ها برای خدمات رسانی به شهروندان ، امور های مالیاتی و... استفاده می‌کنند.
  • دامنه ca. : این دامنه همانند دامنه ای که مختص به کشور ایران بود مختص به کشور کانادا است ، این دامنه را افرادی می‌توانند خریداری کنند که مقیم کشور کانادا هستنئد و در این کشور شهروند تلقی می‌شوند.
  • دامنه edu. : این دامنه معمولا برای مراکز آموزش ، دانشگاه ها مدارس و ... استفاده می‌شود و برای خریداری کردن آن نیازمند به مدارک معتبر در زمینه های آموزشی می‌باشد، به همین دلیل معمولا سایت هایی که از پسوند edu استفاده می‌کنند از ارزش بالایی برخوردارد هستند به دلیل آن که هرکسی نمی‌تواند این دامنه را خریداری کند.
  • دامنه net. : این دامنه معمولا برای شرکت های شبکه و اجاره سرور و فروش انواع دامنه کاربرد دارد و مخفف کلمه network است که به معنای شبکه می‌باشد ، اما به دلیل بد جا افتادن در میان مردم و افراد در سرتاسر دنیا از این دامنه بیشتر برای کسب و کار های دیگر استفاده می‌شود.
  • دامنه biz. : این دامنه مخفف بیزینس و به فارسی به معنای کاسبی کردن است و بیشتر برای کاسبی ها کاربرد دارد.
  • دامنه tv. : از این دامنه برای شبکه های تلویزیونی استفاده می‌شود.
  • دامنه ac. این دامنه مخفف آکادمی است و مشخص است که کاربردی جز استفاده برای آکادمی ها و مراکز مورد نظر آن ندارد.
  • دامنه travel. : معمولا از این دامنه برای شرکت های خدماتی و توریستی ، فروش انواع بلیت هوایی و زمینی فروش انواع تور و... استفاده می‌شود.
  • دامنه info. : این دامنه برای اطلاع رسانی و مخفف کلمه information است و کاربرد های آن برای آن دسته از خبر و اطلاع رسانی هایی است که به شما اطلاعاتی درباره موضوعات مختلفی می‌دهد.
  • دامنه int. : این دامنه یک دامنه جهانی است و کاربرد اینترنشنال به انگلیسیinternational است و کاربرد آن برای شرکت ها و سازمان های جهانی کاربرد بیشتری دارد.
  • دامنه uk. : این دامنه برای کشور های بریتانیا و بریتانیای کبیر کاربرد دارد و افرادی که در این کشورها زندگی می‌کنند می‌توانند آن را خریداری کنند.
  • دامنه jp. : این دامنه برای کشور ژاپن است و افرادی که مقیم کشور ژاپن هستندد می‌توانند آن را خریداری کنند.

نام دامنه ها تنها می‌تواند به صورت یونیک و خاص باشد و تنها یک بار قابل استفاده است ، و یک نام نمی‌تواند دوبار به کار برود. دامنه های خریداری شده دارای تاریخ انقضاء هستند و پس از آن باید با پرداخت هزینه دوره دوباره آن را خریداری کرد.

در غیر این صورت اگر دامنه تمدید نشود ، قابل خریداری توسط اشخاص دیگر است و به اصطلاح دامنه باز می‌باشد. که به همین دلیل هرکاری که بر روی آن انجام شده و اعتبارات این دامنه به شخص دومی انتقال می‌یابد.

قیمت خرید دامنه

قیمت دامنه ها بسته به نوع آن ها متفاوت است اما معمولا دامنه های محلی از ارزان ترین دامنه های در سرتاسر دنیا می‌باشند ، برای مثال در ایران ارزان ترین دامنه و پسوند آی‌آر است.

اما به صورت کلی با توجه به اعتباری که دارند قیمت های آن ها بسیار متفاوت است که در سرتاسر دنیا یک قیمت ثابتی دارد و می‌توانید آن را در سرتاسر دنیا با همین قیمت خریداری کنید.