داغ کردن گوشی آسیب جدی میزند

داغ کردن گوشی آسیب جدی میزند
داغ کردن گوشی آسیب جدی میزند

حوادث اخیر انفجار OnePlus Nord 2 نگرانی هایی از لحاظ ایمنی تلفن های هوشمند در بین کاربران ایجاد کرده است.

در طول سال‌ها، اتفاق های زیادی را دیده و شنیده‌ایم که چگونه یک گوشی هوشمند منفجر می‌شد و کاربر را زخمی می‌کرد مانند سامسونگ نوت 7 که این اتفاق چندین بار در گذشته اتفاق اتفاده بود.

اما اصلی ترین سوال که ذهن همه مارو به خود مشغول میکنه اینه که چرا یک تلفن منفجر می شود و برای جلوگیری از آن چه کاری می توانیم انجام بدهیم؟ با تیم تکولایف همراه باشیدتا به بررسی دقیق این موضوع بپردازیم.

ساختار باتری لیتیمی

آتش سوزی گوشی های هوشمند در سال 2021

در سال 2021 میلادی تا به امروز چهار گوشی OnePlus Nord 2 منفجر شده است ، خبر دیگر در مورد آتش گرفتن گوشی هوشمند سبب شد یک هواپیمایی که در خطوط هوایی آلاسکا بود تخلیه شود این گوشی گلکسی A21 سامسونگ بود و یک خبر دیگر که یک نوجوان هندی با آتش گرفتن ناگهانی و انفجار تلفن خود جان باخت.

اما احتمال اینکه گوشی هوشمند شما به سرنوشتی این چنینی دچار شود م بسیار کم است، اما بهتر است دلایل و راه‌های پیشگیری از چنین حوادث ناگواری را بدانیم.

دلیل آتش گرفتن گوشی هوشمند شما

دلایلی مانند نقص در ساخت، استفاده بیش از حد از پردازنده و استفاده از شارژرهای تقلبی و فیک باعث آتش گرفتن گوشی هوشمند شما می‌شود، اما بیشتر اوقات این اتش سوزی به باتری دستگاه شما مربوط می شود. آسیب فیزیکی به باتری نیز می تواند منجر به جرقه و سپس آتش سوزی شود.

در انفجار های اخیر گوشی هوشمند نورد2 وان پلاس تحقیقات انجام شده نشان میدهد که این سری از گوشی وان پلاس به دلیل آسیب به باتری و سوراخ شدن آن منفجر شده است.

گرمای بیش از حد باتری گوشی

سلول‌های موجود در باتری‌های لیتیوم یونی که در تلفن‌های همراه امروزی و سایر دستگاه‌ها استفاده می‌شوند، دمای ذوب بسیار بالایی دارند مانند نقطه جوش آب ؛ هنگامی که دما از این مقدار بالا تر می رود، که ممکن است به دلیل شارژ بیش از حد یا گرمای خارجی محیط باشد، باتری دچار افت کیفیت و دما می شود.

یک واکنش شیمی به نام فرار حرارتی گرمای بیشتر از حد را آزاد می کند و در نهایت گوشی هوشمند دچار آتش سوزی و یا انفجار می شود.

علائم هشدار گوشی را جدی بگیریم

اگر گوشی هوشمند شما بوی پلاستیک سوخته داد  یا صداهای خش خش/خش خشی را از خود در آورد یا احساس می کنید که   باتری داغ شده یا پشت گوشی باد کرده باید سریع آن را خاموش کنید و باتری آن را از مدار گوشی خارج کنید.

تلفن باید از اشیاء قابل اشتعال مانند بنزین ، نفت ، پلاستیک و... دور باشد. پس از خنک شدن گوشی آن را نزد تعمیرکار گوشی ببرید.

راه های جلوگیری از انفجار گوشی

راه های مختلفی وجود دارد که می توانید از انفجار یا آتش گرفتن گوشی جلوگیری کنید.

از قرار دادن گوشی در محیط هایی با دمای بالا و از قرار دادن گوشی هوشمند خود در مقابل نور مستقیم خورشید اجتناب کنید، از شارژر اصلی استفاده کنید، از شارژ بیش از حد باتری گوشی خودداری کنید و باتری گوشی را دستکاری نکنید.

اما با توجه به موارد گفته شده و مشکلات موجود اگر ایراد در قسمت سخت افزاری باشد کار زیادی از دست شما بر نمی آید و باید فوراً گوشی را خاموش کنید و آن را از مواد اتش زا دور کنید.