فست شارژ خوبه یا بد | بررسی تکنولوژی فست شارژ

فست شارژ خوبه یا بد | بررسی تکنولوژی فست شارژ
فست شارژ خوبه یا بد

کل فلسفه باتری اینه که یک سری الکتورن هستند که از قطب منفی میاد و به سمت قطب مثبت میره و وقتی که در حین استفاده شارژ گوشی ما کم میشه دوباره این الکترون ها از قطب منفی میان و به سمت قطب مثبت میرن. درادامه این مقاله میخوایم بپردازیم به فلسفه کلی باتری ها و این که ایا فست شارژ بودن باتری گوشی خوبه یا نه پس با ما همراه باشید.

fastcharge

مشکلات فست شارژ

فست شارژ بودن گوشی باعث دو مشکل جدی میشه ایراد اول اینه که اون الکترون قطب مثبت و منفی که پیش تر گفتیم بین ان ها یک لایه جداکننده است در حین فست شارژ الکترون ها به تکاپوی بسیار زیاد تری میوفتند و این لایه جداکننده در نتیجه باید بزرگ تر باشد. پس سبب میشه وزن گوشی بالاتر بره و حجم باتری کم تر میشه و یا حتی فضا برای چیپست های دیگر گوشی کم میشه و در طراحی گوشی چالش های بسیاری رخ میده.

شارژ فست باتری

ایراد دوم فست شارژ

ایراد اصلی دوم گرمای زیاد در حین استفاده از فست شارژ گوشی است ، زمانی که در حال شارژ فست هستیم الکترون ها تکا پوی بیشتری خواهند داشت پس نتیجه میشه افزایش دمای باتری و گوشی ، همانطور که میدونیم بزرگ ترین دشمن گوشی گرما است.

یه نکته ای است که اگر گوشیتون برای یک سال در دمای 30 درجه سانتی گراد نگه دارید سبب میشه 20 درصد از عمر مفید گوشی کم تر بشه و اگر این درصد دما 40 درصد بشه از اونور 30 درصد از عمر مفید گوشی شما در یک سال کم میشه.

در حین شارژ از گوشی استفاده نکنید !

اما اصلی ترین موردی که سبب تخریب باتری و گوشی میشه اینه که در حین شارژ از گوشی استفاده کنیم و سبب گرم شدن آن میشه ، اما امروزه در گوشی های جدید گیمینگ تکنولوژی اومده به اسم بای پس شارژینگ یعنی زمانی که گوشی رو با کابل تایپ سی متصل می‌کنیم به شارژ سبب میشه تا دمای باتری بالا نره یعنی در اصل اصلاً باتری ما شارژ نمیشه در حین استفاده و مستقیماً این شارژ در حین استفاده از ادابتور و کابل گرفته میشه ، اما این تکنولوژی تنها در گوشی rog گیمینگ سری 3 طراحی شده است و تمام گوشی ها این تکنولوژی رو ندارند پس توجه کنید در حین شارژ از گوشی تا حد ممکن استفاده نکنید.

شارژ وایرلس و معمولی

حالا بیایید یک مثال خارج از موضوع بزنیم فرض کنید که یک ادابتور معمولی 30 وات داریم از این دوشاخه ای ها که مستقیماً میزنیم به برق و یک ادابتور وایرلس 30 وات داریم ، جالبه بدونید که دمای ایجاد شده در حین شارژ با ادابتور وایرلس بیشتر است ؛ وایرلس 30 وات به دلیل استفاده از تکنولوژی وایرلس گرمای بیشتری رو ایجاد میکنه پس این گرما به گوشی ما هم سرایت میکنه پس نمیشه گفت چون ادابتور 30 وات مثلا در حین شارژ گرمای 20 درجه سانتی گراد ایجاد میکنه شارژر وایرلس هم که داریم با 30 وات قدرت همون دما رو ایجاد کنه بلکه بیشتر ایجاد میکنه.

بهترین بازه برای شارژ گوشی

در مورد میزان درصد شارژ باتری که کدام بازه برای گوشی بهتره خیلی از دوستان سوال پرسیدن ، وقتی در حین جابهجایی الکترون ها از قطب منفی به مثبت میرن اگر باتری صفر درصد شارژ باشه توازن نیست بین الکترون ها و زمانی هم که گوشی 100 درصد شارژ باشه باز هم این توازن برقرار نیست پس بهترین جایی که میشه شارژ باتری گوشی رو نگه داشت وسط بین 40 تا 60 درصد شارژ است. چون سبب میشه توازن بین الکترون ها برقرار بشه و اون توازن ها حفظ بشه این بهترین حالت برای باتری یک گوشی است.

برای مثال وقتی گوشی توسط شرکت سازنده ساخته میشه معلوم نیست که چه زمانی این گوشی به دست مصرف کننده میرسه ، به همین دلیل است که شرکت تولید کننده باتری هارو تا 50 درصد شارژ میکنه و در داخل جعبه قرار میده و این درصد نسبت به باتری به کار رفته در گوشی های مختلف متفاوت است به همین دلیل هم هست که وقتی گوشی رو خریداری میکنیم و برای اولین بار روشن میکنیم 40 تا 50 درصد شارژ اولیه داره.

مشکل سوم گوشی های فست شارژ

کاهش بازدهی باتری گوشی یعنی وقتی گوشی شما شارژ 70 درصد دارد این درصد واقعی نیست و پس از نیم ساعت یا ده دقیقه کار کلا خالی میشه ، اینجا یه نکته بگیم راجب کمپانی هایی که گوشی هارو فست شارژ تبلیغ میکنن برای فروش بیشتر موضوع اینجاس که این شرکت ها تمرکز میکنن روی اول شارژ شدن مثلا میگن از صفر تا 50 درصد توی 10 دقیقه شارژ میشه ، این قضیه دقیقا بعد از اون 50 تا 60 درصدی که توی 10 دقیقه شارژ میشه یهو افت پیدا میکنه مثلا بخواد از 50 تا 100 برسه یهو یک ساعت طول میکشه این موضوع هم دلیلش اینه که یک سری استاندارد ها باید رعایت بشه تا باتری گوشی دچار مشکل و آتیش سوزی نشه یا در برخی موارد انفجار نشه. پس از اینجا میشه نتیجه گرفت که یک ادابتور 60 وات که دو برابر یک ادابتور 30 وات قدرت داره در اصل دوبرابر قدرت نداره و اون اولش فقط فست شارژ میشه گوشی بعدش سرعت شارژ کم تر میشه.

به همین دلیل هم هست که شرکت اپل و یک سری از شرکت ها هنوز هم از اداپتور ها فست شارژ تولید نمی‌کنند و حتی دیده میشه امروزه شرکت اپل خودش پیشنهاد میده از شارژ معمولی استفاده کنید تا باتری در طولانی مدت دچار مشکل نشه.

اما جالبه بدونید در گوشی های سامسونگ زمانی که گوشی داره شارژ میشه و از تکنولوژِی فست شارژ هم استفاده کنه شما میتونید فست شارژ رو غیر فعال کنید در مواقعی که نیاز نداریدو عجله ندارید.

اما در گوشی های شیائومی این گذینه وجود نداره که فست شارژ رو در حین شارژ غیر فعال کنیم پس اگر بخوایم یه جمع بندی داشته باشیم اینه هستش که در زمان ها اضطراری و مواقع ضروری از فست شارژ استفاده کنیم در غیر این صورت برای این که طول عمر باتری و همچنین گوشی ما در چار لتمه نشه باید از ادابتور های معمولی در شارژ کردن گوشی استفاده کنیم.

جمع بندی

البته عوض کردن باتری های گوشی انقدر ها هم ترسناک نیست بلاخره یک کالا مصرفی هستش و باید بعد از چند سال مصرف باتری اونو عوض کنیم اما با رعایت کردن موارد گفته شده باعث میشه که باتری گوشی عمر مفید خودشو داشته باشه در غیر این صورت شاید باتری گوشی ما در زمان کم تری خراب بشه و باعث بشه سریع تر اونو عوض کنیم.

امیدواریم از این مقاله تیم تکولایف استفاده لازم رو برده باشین و بتونیم به شما در این زمینه کمک کنیم هر سوال نکته و سختی در مورد گوشی های فست شارژ و یا اگر مشکلی که تجربه کردین خودتون برامون زیر همین پست کامنت بزارید تا بقیه دوستان هم استفاده کنند از تجربیات شما.