تازه سازی صفحه نمایش | رفرش ریت

تازه سازی صفحه نمایش | رفرش ریت
رفرش ریت

هر سال که می گذرد، غول های فناوری مانند برند های OnePlus، ASUS، ZTE و Xiaomi گوشی های هوشمندی با نرخ تازه سازی صفحه نمایش بالاتر از سری های قبلی خود معرفی می کنند.

حتی گوشی های ارزان و میان رده هم اکنون با نمایشگرهای 90 هرتزی طراحی و عرضه می شوند.

اما جالب است بدانید به تازگی برای به چالش کشیدن دیگر شرکت های تولید کننده گوشی هوشمند، شرکت شارپ اولین صفحه نمایش 240 هرتزی دنیا را روی گوشی هوشمند همراه معرفی کرد.

اما نرخ رفرش صفحه | رفرش ریت | همان تازه سازی صفحه دقیقا چیست و آیا واقعاً اهمیت دارد؟ در ادامه با تیم تکولایف همراه باشید تا به بررسی این تکنولوژی بپردازیم.

نرخ تازه سازی بالای صفحه، یک ویژگی رایج در نمایشگر گوشی های مخصوص بازی، برای اولین بار در گوشی هوشمند ریزر در سال 2017میلادی معرفی شد و از آن زمان تا به امروز این تکنولوژی به گوشی های سطح پایین نیز رسیده است.

رفرش ریت
اما امروزه نرخ تازه سازی نمایشگر گوشی های هوشمند به یک اصل مهم در گوشی تبدیل شده است که خریداران به دنبال نرخ رفرش ریت بالاتری هستند. از این رو، درک این فناوری و چگونگی تغییر آن در تجربه کاربر به موضوع مهمی تبدیل می شود.

پنل‌های گوشی‌ های هوشمند از پیکسل‌های کوچکی تشکیل شده‌اند که دائماً در فواصل زمانی معین به‌روزرسانی یا «رفرش» می‌شوند تا جدیدترین محتوا را به شما روی صفحه نمایش دهند. هر ردیف از پیکسل ها رفرش می‌شوند تا در نهایت زمانی که کل صفحه نمایش به روز شود و شما محتوا در خواستی را روی صفحه نمایش گوشی مشاهده کنید.

اما تعریف نرخ تازه سازی به همین سادگی است که به تعداد دفعاتی که صفحه نمایش در هر ثانیه تازه می شود. برای مثال معنی این که یک صفحه نمایش 120 هرتزی است یعنی 120 بار در ثانیه رفرش یا تازه می شود و محتوا جدید را برای شما به نمایش می‌گذارد.

نمایشگر با نرخ تازه‌سازی بالاتر، محتوا را روان‌تر می‌کند، چه در حین تماشای ویدیو یا گشتن در دنیای شبکه های اجتماعی پس در کل در هر لحظه بر روی کارکرد شما و دید شما تاثیر گذار خواهد بود.

اهمیت صفحه نمایش 120 هرتز گوشی شما یا بالاتر در هنگام بازی به وضوح مشخص می شود زیرا می تواند از نرخ فریم بالا پشتیبانی کند و تأخیر را کمتر کند در بازی و همین موضوع سبب می‌شود در بازی های شوتر و... شما عملکرد بهتری را داشته باشید.

یکی از اصلی ترین معایب صفحه نمایش با نرخ تازه سازی یا رفرش ریت بالا این است که باتری شما سریعتر خالی می‌شود.

غول‌های فناوری در حال کار بر روی انواع مختلفی از فناوری‌های نمایشگر هستند تا صفحه‌نمایش صافی را ارائه دهند که در مصرف باتری هم صرفه جویی شود.

محصول فعلی گوشی های پرچمدار از یک صفحه نمایش LTPO (اکسید پلی کریستالی با دمای پایین) استفاده می کند که بسته به محتوای روی صفحه نمایش، نرخ تازه سازی را به صورت پویا، مثلاً از 10 هرتز به 120 هرتز، تغییر می دهد.

این امکان اسکرول نرم‌تر، انیمیشن‌های روان‌تر و گرافیک بهتر را به شما ارائه دهد و از استفاده بیش از حد باتری هم جلوگیری می‌شود.

رفرش ریت

نرخ نوسازی صفحه | نرخ نمونه برداری لمسی چیست

نرخ به‌روزرسانی صفحه تعداد دفعات تازه‌سازی صفحه نمایش را اندازه‌گیری می‌کند، نرخ فریم به سرعت حرکت هر فریم در یک ثانیه اشاره دارد.

اگر ویدیویی با سرعت بالا را روی صفحه نمایش با نرخ تازه سازی پایین مشاهده می کنید، و همین موضوع سبب می‌شود که ویدئو یا فیلم تار به نظر می رسد.

نرخ نمونه برداری لمسی : تعداد دفعاتی است که یک صفحه لمسی می تواند ورودی انگشت شما را در یک ثانیه حس کند.